Suitsuahju/BBQ rent

HIND 30 eur/24h

Kuumsuitsuahi „Stoveman” on mõeldud kala-, liha- ja linnuliha suitsutamiseks.
Sobib kasutamiseks koduaeda, suvilasse, turismitallu ja maakodusse. Kuumsuitsuahi on kahekambriline, mõlemad on uksega suletavad. Alumine koldeosa on mõeldud kütmiseks, mille kaudu toimub suitsutamiseks vajaliku temperatuuri tagamine.
Ülemine osa on suitsutamisruum, milles asuvad viis roostevabast materjalist küpsetusresti ja koldelae kohal rasvapann mis väldib suitsutamisel rasva tilkumise koldelaele ja selle põlemamineku.

Kasutamine

  1. Alumisse koldesse asetatakse kuivad puud ja süüdatakse need.
  2. Ülemise suitsutusruumi põrandale (rasvapanni alla) asetatakse lehtpuu (va kask) laaste või haket. Erinevate maitsete saamiseks võib suitsutamiseks lisada kirsi-, ploomi-, või õunapuu laaste.
  3. Kui ahju temperatuur on tõusnud vajaliku tasemeni ja suits on hakanud suitsutuskapis tekkima, asetatakse suitsetatav toiduaine restidele.
  4. Ahju temperatuuri reguleerimine toimub koldeukse avamise – sulgemise teel. Kolde
    suits läheb suitsuahju topeltseina kaudu korstnasse .
  5. Suitsu reguleerimine toimub ahju korstna suitsuluugi ava suurendamise või
    vähendamisega. Luuki ei tohiks enne sulgeda kui suitsutuskambri põrandale asetatud materjal on suitsema hakanud. Reeglina ei tohiks suitsetatav toiduaine hakata tilkuma rasva.
  6. Iga toiduaine suitsetamiseks kulub erinev aeg. Keskmiselt kulub kala suitsetamiseks 1- 1,5 tundi. Linnulihal 1,5 tundi ja lihal 6-7 tundi.

Kütmiseks tohib kasutada kõiki puuliike!
Küpsetuskambri põhjal tohib kasutada vaid suitsutamiseks ettenähtud puuliikide puulaastu!

Üldandmed

  • Ahju välismõõt 120x45x45cm (K/L/S)
  • Küpsetuskambri mõõt: 52x38x41cm (K/L/S)
  • Küpsetusresti mõõt: 36,5×39 cm (5tk) (L/S)
  • Restide vahe: 6cm
  • Kaal 82 kg
https://www.stoveman.ee/wp-content/uploads/2017/03/Kuumsuitsuahi-v%C3%A4ike.png